Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Πρόγραμμα αναπλήρωσης για τους μαθητές ύψους 1 δισ. λιρών

Στη χρηματοδότηση θα περιλαμβάνεται το ποσό των 350 εκατομμυρίων για το εθνικό σχέδιο διδασκαλίας που θα αφορά την ενισχυμένη διδασκαλία προς τους μη προνομιούχους μαθητές που κινδυνεύουν περισσότερο να μείνουν πίσω στα μαθήματα, εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας των σχολείων.

Βρετανία: Πρόγραμμα αναπλήρωσης για τους μαθητές ύψους 1 δισ. λιρών

Το πρόγραμμα για την αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων στα σχολεία της Αγγλίας, ύψους 1 δισεκ. λιρών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από την κυβέρνηση για τα θέματα σχετικά με την πανδημία κορονοϊού στη Βρετανία.

Στη χρηματοδότηση θα περιλαμβάνεται το ποσό των 350 εκατομμυρίων για το εθνικό σχέδιο διδασκαλίας που θα αφορά την ενισχυμένη διδασκαλία προς τους μη προνομιούχους μαθητές που κινδυνεύουν περισσότερο να μείνουν πίσω στα μαθήματα, εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας των σχολείων. «Δεν θα επιτρέψουμε μία ολόκληρη γενιά να χάσει από την εκπαίδευσή της ούτε θα αποδεχτούμε μικρότερες προσδοκίες για αυτήν», είπε ανακοινώνοντας το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Σχετικά με τον κανόνα της απόστασης δύο μέτρων και κατά πόσο αυτός θα ισχύσει στα σχολεία, ο υπουργός είπε ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να παραμείνουν στα σχολεία για τους μαθητές και τους δασκάλους, ωστόσο, η κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα της απόστασης, καθώς μειώνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού και το επίπεδο συναγερμού στη χώρα. Περαιτέρω οδηγίες αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκε την τελευταία ημέρα σε όλους τους χώρους στη Βρετανία είναι 173 και ο συνολικός αριθμός ανήλθε στους 42.461, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 1.346. Με βάση νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού μειώνεται σε όλη τη Βρετανία, καθώς ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κυμαίνεται στο -4% και -2%, ενώ ο δείκτης αναπαραγωγής παραμένει στο 0,7-0,9.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v