Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραντίνα σε κτιριακό συγκρότημα του Βερολίνου

Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 44 κρούσματα, μεταξύ αυτών και παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Επιπλέον 19 άνθρωποι πέθαναν από Covid-19 στη χώρα.

Καραντίνα σε κτιριακό συγκρότημα του Βερολίνου

Οι 200 και πλέον ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν του ανατολικού Βερολίνου τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε αυτό.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που ήδη ενημερώθηκαν.

Στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ.

Στους ενοίκους του συγκροτήματος επιβλήθηκε καραντίνα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αναλαμβάνουν πλέον να φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και φάρμακα.

Μόλις χθες η Γερμανία επανέφερε το lockdown σε μια περιοχή όπου κατοικούν 370.000 άνθρωποι. Οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ανακοίνωσαν ότι τίθεται σε lockdown η περιφέρεια Guetersloh έως τις 30 Ιουνίου, μετά την έξαρση κρουσμάτων σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος της περιοχής. «Επαναφέρουμε τους περιορισμούς μετακινήσεων, όπως τον Μάρτιο», δήλωσε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών Armin Laschet, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ακόμη 19 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης να φθάνει πλέον τις 8.914 νεκρούς επί συνόλου 191.449 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v