Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελειώνει ο χρόνος για συγκράτηση της πανδημίας στις ΗΠΑ

Θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, προειδοποιούν κορυφαίοι ειδικοί της χώρας. Οι πολιτείες κινήθηκαν πολύ γρήγορα στην άρση των περιορισμών. Η πόρτα για τον έλεγχο του ιού κλείνει. Σοβαρή η κατάσταση, τονίζει ο υπουργός Υγείας.

Τελειώνει ο χρόνος για συγκράτηση της πανδημίας στις ΗΠΑ

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, αφότου οι πολιτείες κινήθηκαν αρκετά γρήγορα για να ανοίξουν τις οικονομίες τους, ανέφεραν δύο από τους κορυφαίους ειδικούς της Δημόσιας Υγείας στη χώρα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι προειδοποιήσεις του Tom Frieden, διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) από το 2009 έως το 2017, και του Scott Gottlieb, πρώην επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, ήρθαν την ώρα που μία νέα δημοσκόπηση έδειξε μειωμένη εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Covid-19.

Σε συνέντευξή του στο Fox News την Κυριακή, ο Frieden είπε ότι ο ιός εξακολουθεί να έχει το «πάνω χέρι», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι Αμερικανοί είχαν κουραστεί από τους περιορισμούς που απαιτούνται. 

«Εχουμε όλοι κουραστεί να μένουμε στο σπίτι. Αλλά ξέρετε κάτι; Ο ιός δεν έχει κουραστεί από το να μας αρρωσταίνει», δήλωσε. «Κινούμαστε πολύ γρήγορα», σημείωσε για τις πολιτείες που βιάζονταν να ανοίξουν ξανά, την ώρα που τα κρούσματα συνέχιζαν να αυξάνονται.

Η κίνηση της ΕΕ να απαγορεύσει τα ταξίδια από τις ΗΠΑ ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εξάπλωσης στην Αμερική, δήλωσε από την πλευρά του ο Gottlieb. Στη συνέχεια θα μπορούσαν να ακολουθήσουν αυξημένοι περιορισμοί στα ταξίδια εντός των ΗΠΑ, είπε.

Ο Alex Azar, ο Αμερικανός υπουργός Υγείας, δήλωσε στο «State of the Union» του CNN ότι «η πόρτα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού κλείνει. Αυτή είναι μια πολύ πολύ σοβαρή κατάσταση». Πρόκειται για μία πιο απαισιόδοξη εκτίμηση, που έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v