Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκατοντάδες συλλήψεις μετά από επιτυχημένο «χακάρισμα» εγκληματικού δικτύου

Oπλα, ναρκωτικά και χρήματα κατασχέθηκαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης μετά την επιτυχημένη διείσδυση αστυνομικών «χάκερ» σε τηλεφωνικό δίκτυο που χρησιμοποιούσε το οργανωμένο έγκλημα.

Εκατοντάδες συλλήψεις μετά από επιτυχημένο «χακάρισμα» εγκληματικού δικτύου

Η αποκρυπτογράφηση από τη γαλλική αστυνομία τηλεφωνικού συστήματος που χρησιμοποιούσε ομάδα του οργανωμένου εγκλήματος οδήγησε σε εκατοντάδες συλλήψεις σε όλη την Ευρώπη και την κατάσχεση εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, παράνομα ναρκωτικά, όπλα και οχήματα, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασίλειου ανέφερε ότι η πρόσβαση που απέκτησε η Gendarmerie Nationale στην υπηρεσία EncroChat οδήγησε σε 764 συλλήψεις τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και διεφθαρμένων αστυνομικών, στην κατάσχεση 77 όπλων και την αποτροπή 200 δολοφονιών που σχεδιάζονταν μέσω της υπηρεσίας.

Στην Ολλανδία, η οποία συνεργάστηκε με την Gendrarmerie στην έρευνα μέσω των υπηρεσιών της Europol και της Eurojust, η αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε πάνω από 100 υπόπτους, κατάσχεσε τόνους παράνομων ναρκωτικών και έκλεισε 19 εργαστήρια που παρήγαγαν συνθετικά ναρκωτικά.

Η ολλανδική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι κατάσχεσε περίπου 20 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια εφόδων. Η βρετανική υπηρεσία ανέφερε από την πλευρά της στην ιστοσελίδα της ότι κατάσχεσε 54 εκατ. λίρες σε μετρητό.

Σε μήνυμα στο Facebook η Gendarmerie ανακοίνωσε ότι οι άντρες της κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν μεγάλη ποσότητα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών στο EncroChat.«Το αποτέλεσμα: Συνελήφθησαν εκατοντάδες άτομα που συνδέονται με εγκληματικές ομάδες σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v