Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kαι «Μίδας» των ακινήτων ο Mr Zara με ιδιοκτησίες 15,2 δισ. ευρώ!

Ο 84χρονος Amancio Ortega επένδυσε μόνο πέρυσι 2,1 δισ. ευρώ στο real estate μέσω διαφόρων θυγατρικών της εταιρείας holding που διαθέτει, της Pontegadea. Η αξία της περιουσίας του φτάνει τα 58,5 δισ. δολάρια.

Kαι «Μίδας» των ακινήτων ο Mr Zara με ιδιοκτησίες 15,2 δισ. ευρώ!

Αφού έχτισε μια τεράστια περιουσία στην αγορά της ένδυσης, ο Amancio Ortega έστρεψε την προσοχή του στο real estate. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και ιδιοκτήτης των Zara έχει στην κατοχή του ακίνητα αξίας 15,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εταιρεία του για πρώτη φορά την Τρίτη, δίνοντάς του μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη.

Ο 84χρονος επένδυσε πέρυσι 2,1 δισ. ευρώ στο real estate μέσω διαφόρων θυγατρικών της εταιρείας holding που διαθέτει, της Pontegadea. Το γεγονός έγινε γνωστό σε ανακοίνωση που εστάλθηκε μέσω email, σημειώνει το Bloomberg.

Η Pontegadea, η οποία κατέχει το 59,3% της μητρικής εταιρείας της Zara, της Indetex, είχε καθαρά έσοδα 1,8 δισ. ευρώ το 2019, περιλαμβανομένων 1,64 δισ. ευρώ από τα μερίσματα της Indetex και 621 εκατ. ευρώ από το real estate.

O Ortega, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, έχει επενδύσεις πάνω από 3 δισ. δολάρια στο αμερικανικό real estate τα τελευταία χρόνια. Εχει εξαγοράσει, μεταξύ άλλων, το ιστορικό Haughwout Building στο Μανχάταν και τον υψηλότερο πύργο γραφείων στο Μαϊάμι.

Ο γιος ενός εργάτη στους σιδηροδρόμους έχει περιουσία 58,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg, η οποία κατά κύριο λόγο αντανακλά τις μετοχές του στην Inditex. Η περιουσία του όμως μειώθηκε κατά 25% φέτος, εξαιτίας της πανδημίας που ανάγκασε τη φίρμα να κλείσει καταστήματα. Οι μετοχές της υποχώρησαν 22% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v