Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση την κάλυψη Παππά από τον Τσίπρα

Πώς ξεδιπλώνει τη στρατηγική του το Μαξίμου. Το «χαμένο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα» και το αίτημα αποπομπής του πρώην υπουργού. Γαλάζιες καταγγελίες για υιοθέτηση ανθελληνικής προπαγάνδας εκ μέρους της Κουμουνδούρου.

Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση την κάλυψη Παππά από τον Τσίπρα

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, να επιχείρησε να περάσει σε δεύτερη μοίρα τα θέματα που έχουν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Χρήστο Καλογρίτσα, ωστόσο είναι δεδομένο ότι τόσο στην κυβέρνηση όσο και -ακόμα περισσότερο- στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, τα δύο συγκεκριμένα ζητήματα βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή του δημόσιου διαλόγου. 

Σε κάθε ευκαιρία, το Μέγαρο Μαξίμου θα αναδεικνύει το «χαμένο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, διατηρώντας στο κάδρο των ευθυνών τόσο τον Νίκο Παππά όσο και τον Αλέξη Τσίπρα. Και από τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει να καλύπτει τον στενό του συνεργάτη, όπως έκανε χθες μπροστά στο κομματικό τους ακροατήριο, τόσο η Νέα Δημοκρατία θα ταυτίζει τους δύο άνδρες, ζητώντας τους να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων που έχουν προκύψει.  

«Το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δικό τους ζήτημα, αλλά ένα θέμα το οποίο σίγουρα προκύπτει αυτή τη στιγμή είναι η εκκωφαντική απάντηση-εκδίκηση της ίδιας της πραγματικότητας σε όλους αυτούς οι οποίοι μας κουνούσαν το δάκτυλο, κρατώντας μία ζυγαριά στην οποία έβαζαν από τη μία μεριά το δικό τους δήθεν ηθικό πλεονέκτημα», ανέφερε χθες ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Και όταν εμείς λέγαμε ότι δεν υπάρχουν αυτά, δεν είναι κάποιος a priori πιο ηθικός από τον άλλον, δεχόμασταν μύδρους ότι είμαστε εκπρόσωποι του παλιού κατεστημένου και όλα αυτά. Νομίζω ότι όλα αυτά έχουν καταρριφθεί πια στην πράξη», επεσήμανε. 

Σύμφωνα με το κυβερνητικό στρατόπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τον στενότερο συνεργάτη του και αυτό, από μόνο του, «αποτελεί μείζον ζήτημα». Ο πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε «μονόδρομο» την αποπομπή του Νίκου Παππά, εκφράζοντας μάλιστα την απορία του για ποιο λόγο δεν έχει γίνει αυτό ακόμα, με βάση όλα όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες μέρες.

«Το άλλο του πρόσωπο»

Όσον αφορά τη χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία διαπίστωσε πανικό σε αυτόν και ότι ο «μοναδικός σκοπός της συνεδρίασης ήταν να καλύψει τον Νίκο Παππά και να συσπειρώσει τους βουλευτές του… Αντί να πάρει αποστάσεις, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Νίκος Παππάς είναι το άλλο του πρόσωπο», αναφέρουν κομματικές πηγές.

Η κριτική της κυβερνώσας παράταξης στην Κουμουνδούρου δεν περιορίστηκε μόνο στα του παρελθόντος, αλλά και στην πολιτική που εφαρμόζει σήμερα, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή στο μεταναστευτικό. Έτσι, για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομες επαναπροωθήσεις στη θάλασσα, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «θέλει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και συντάσσεται με όσους διαβάλλουν και υπονομεύουν τη χώρα μας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, υιοθετώντας την προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας». 

Το Λιμενικό Σώμα, κατά τις ίδιες πηγές, «σέβεται απολύτως τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες  στο Αιγαίο, όντας ενεργό για να προστατέψει ζωές στη θάλασσα». Υπογραμμίζουν δε ότι το 2020 είχαμε τις λιγότερες απώλειες ζωής από ποτέ στο Αιγαίο και έχει καταγραφεί ο θάνατος ενός ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. 

Οι ελληνικές Αρχές, όπως έχει διαμηνυθεί, προσπαθούν να συνεργαστούν με την τουρκική ακτοφυλακή, βασιζόμενες στο ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, χάρη στο οποίο καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός και η αποτροπή αυτών των βαρκών, πριν περάσουν στα ευρωπαϊκά ύδατα. Ωστόσο, οι τουρκικές αρχές δεν συνεργάζονται πάντα, υποστηρίζουν στην κυβέρνηση και καλούν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να επιδείξουν υπευθυνότητα και εθνικό αίσθημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v