Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επενδύσεις της πανδημίας: Χρυσό οι μεγάλοι, bitcoin οι νέοι

Τις προτιμήσεις των μικρών επενδυτών καταγράφει έκθεση της JP Morgan. Εμφανής η προσπάθεια να εντοπίσουν εναλλακτικές επιλογές για την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους σε μια ταραγμένη και για τις αγορές, περίοδο.

Οι επενδύσεις της πανδημίας: Χρυσό οι μεγάλοι, bitcoin οι νέοι

Η συμπεριφορά των επενδυτών «λιανικής» κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε πολύ σημαντική διαφοροποίηση ανάλογα με την ηλικία, αποφαίνεται η JP Morgan.

Όπως γράφει ανάλυση ομάδας υπό τον Νίκο Πανηγυρτζόγλου, οι επενδυτές γενικά ενδιαφέρονται για εναλλακτικό ενεργητικό, αλλά οι μεγαλύτερης ηλικίας αγοράζουν χρυσό, ενώ οι νεώτεροι προτιμούν το Bitcoin. Οι «millennials», από την άλλη πλευρά, προτιμούν τις μετοχές, ιδιαίτερα αυτές της τεχνολογίας, ενώ αντίθετα μεγαλύτερης ηλικίας επενδυτές τις ρευστοποιούν.

«Οι μεγαλύτερες ηλικίες συνεχίζουν να αξιοποιούν την επιπλέον ρευστότητά τους τοποθετούμενοι σε funds ομολόγων, η αγορά των οποίων παρέμεινε ισχυρή τόσο τον Ιούνιο, όσο και τον Ιούλιο», γράφουν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Η παρουσία μικροεπενδυτών είναι εμφανής στο ράλι 46% των μετοχών μετά τα χαμηλά του Μαρτίου, την άνοδο των τιμών των ETFs που επενδύουν σε χρυσό αλλά και το πρόσφατο ράλι στα κρυπτονομίσματα. Από τα τελευταία, το Bitcoin, αντιμετωπίζεται από τους νέους και ως «εναλλακτικό νόμισμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v