Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φόβοι σε Γερμανία-Ισπανία ότι η πανδημία βγαίνει εκτός ελέγχου

Τα ημερήσια κρούσματα στη Γερμανία σκαρφάλωσαν σε επίπεδα-ρεκόρ, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά τις 10.000. Σε μερικό lockdown Σαραγόσα και Λα Ριόχα στην Ισπανία, εξαιτίας της πανδημίας.

Φόβοι σε Γερμανία-Ισπανία ότι η πανδημία βγαίνει εκτός ελέγχου

H Γερμανία και η Ισπανία είναι αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να τεθεί εκτός ελέγχου η πανδημία, προειδοποίησαν αξιωματούχοι, καθώς οι νέες μολύνσεις αυξάνονται με ρυθμό ρεκόρ.

«Η γενικότερη κατάσταση έχει γίνει πολύ σοβαρή» τόνισε ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του ινστιτούτου δημόσιας υγείας RKI, σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σέβονται τους κανόνες για τις αποστάσεις και το πλύσιμο των χεριών.

«Πρέπει να αναμένουμε ότι ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα, τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές στη Γερμανία, και ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί με ανεξέλεγκτο τρόπο» πρόσθεσε. «Όσο περισσότερο θα μολύνονται άνθρωποι σε ιδιωτικούς κύκλους τόσο περισσότερο θα μεταδίδουν τον ιό αλλού», είπε.

Ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα ανακοίνωσε ότι μπορεί να είναι αναγκαία η λήψη «πιο δραστικών μέτρων» καθώς η ασθένεια «είναι εκτός ελέγχου» σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Στη Γερμανία αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπέρασε το όριο των 10.000 το τελευταίο 24ωρο για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 11.287, ήταν δηλαδή αυξημένος κατά 3.700 σε σχέση με την προηγουμένη.Πρόκειται για ρεκόρ, το οποίο συντρίβει το προηγούμενο, το οποίο είχε καταγραφεί την περασμένη Παρασκευή και ήταν 7.830 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.Το σύνολο των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 έφθασε έτσι τις 392.049.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 30 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 9.905 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στην Ισπανία, οι κυβερνήσεις των περιφερειών της Αραγονίας και της Λα Ριόχα, στη βόρεια Ισπανία, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα περιορίσουν την κινητικότητα του ενός και πλέον εκατομμυρίου κατοίκων συνολικά σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες καταγράφουν περισσότερα από 500 κρούσματα της Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα 14 ημερών, ένα από τα κριτήρια για την εφαρμογή αυτού του είδους των μέτρων.

Η Αραγονία έκλεισε σήμερα τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της, τη Σαραγόσα, τη Ουέσκα και την Τερουέλ.

«Η κατάσταση είναι ειλικρινά ανησυχητική», δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας, Χαβιέρ Λαμπάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Λα Ριόχα θα κλείσει εν μέρει τα περιφερειακά της σύνορα από την Παρασκευή και θα επιβάλει κλείσιμο στις 21:00 των εμπορικών της καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ και των εστιατορίων.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε σήμερα ότι σε τρεις δήμους της, στο βόρειο τμήμα της χώρας, θα επιβληθεί μερικό lockdown, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v