Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Nέο ρεκόρ με 19.143 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ανεξέλεγκτη η εξάπλωηση της πανδημίας στη γειτονική χώρα που είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Πανιταλικό lockdown ζήτησε ο περιφερειάρχης της Νάπολης.

Ιταλία: Nέο ρεκόρ με 19.143 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Μεγάλη αύξηση σημείωσαν οι μολύνσεις κορωνοϊού στην Ιταλία την τελευταία ημέρα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο. 

Όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, τα ημερήσια κρούσματα άγγιξαν τα 19.143 από 16,079 την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την Παρασκευή καταγράφηκαν 91 θάνατοι έναντι 136 την προηγούμενη ημέρα. Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται στις 37.049. 

Η Λομβαρδία κατέγραψε 4.916 νέα κρούσματα, ενώ στην Καμπάνια οι μολύνσεις ανήλθαν στις 2.280.

Εν τω μεταξύ, ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα την Νάπολη, ζήτησε από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό σε πανιταλικό locκdown, προσθέτοντας ότι η περιοχή του, «θα κινηθεί ούτως ή άλλως, με ταχύτατους ρυθμούς προς αυτή την κατεύθυνση».

Και το Πεδεμόντιο, παράλληλα, με πρωτεύουσα το Τορίνο, αποφάσισε επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε ότι αφορά, τέλος, το Βατικανό, ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι δεκατρία μέλη της «ελβετικής φρουράς», η οποία φυλάσσει το παπικό κρατίδιο, προέκυψαν θετικά στον ιό και βρίσκονται σε κατ΄οίκον απομόνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v