Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμιες επενδύσεις 11 τρισ. στην πράσινη ενέργεια

Είναι περαιτέρω απόδειξη του πώς οι φτηνές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συνεχίσουν να απορρίπτουν τα ορυκτά καύσιμα στο ενεργειακό μείγμα, αναφέρει η τελευταία ανάλυση από το BloombergNEF στην ετήσια έκθεση του New Energy Outlook.

Παγκόσμιες επενδύσεις 11 τρισ. στην πράσινη ενέργεια

Η πράσινη ενέργεια πρόκειται να αντλήσει περίπου 11 τρισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων την επόμενη δεκαετία, καθώς το κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέφτει και η περισσότερη ενέργεια του κόσμου προέρχεται από την ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό αναφέρει η τελευταία ανάλυση από το BloombergNEF στην ετήσια έκθεση του New Energy Outlook. Είναι περαιτέρω απόδειξη του πώς οι φτηνές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συνεχίσουν να απορρίπτουν τα ορυκτά καύσιμα στο ενεργειακό μείγμα.

Παρά το τεράστιο ποσό, η BNEF δήλωσε ότι ο ρυθμός δημιουργίας νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω για να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του αιώνα.

Οι προβλεπόμενες αυξήσεις στην τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της μπαταρίας -η αιολική και η ηλιακή ενέργεια- θα αναπτυχθούν στο 56% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2050, ανέφερε η BNEF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v