Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμπερτ Μπουρλά: Το εμβόλιο τον έκανε $5,6 εκατ. πλουσιότερο

Ο Έλληνας CEO πούλησε 13.000 μετοχές του φαρμακευτικού κολοσσού τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Είχε εγκρίνει την κίνηση από τον Αύγουστο του 2019.

Αλμπερτ Μπουρλά: Το εμβόλιο τον έκανε $5,6 εκατ. πλουσιότερο

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, κέρδισε 5,6 εκατ. δολάρια από την πώληση μετοχών της εταιρείας, εξαργυρώνοντας το άλμα της μετοχής του φαρμακευτικού κολοσσού μετά την ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Έλληνας CEO πούλησε πάνω από 13.000 μετοχές της Pfizer τη Δευτέρα.

Η Σάλι Σάσμαν, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Pfizer ξεφορτώθηκε μετοχές αξίας 1,8 εκατ. δολαρίων.

Η μετοχή της Pfizer σημείωσε εκρηκτική άνοδο μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που εξελίσσει η εταιρεία μαζί με την BioNTech έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 90%. Τα δύο στελέχη πούλησαν τις μετοχές χρησιμοποιώντας τον κανόνα 10b5-1 για την αποφυγή κατηγοριών για insider trading.

Εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε ότι οι πωλήσεις των μετοχών ήταν μέρος του προσωπικού οικονομικού σχεδιασμού του κάθε στελέχους.

Ο κ. Μπουρλά έδωσε έγκριση για πώληση των μετοχών τον Αύγουστο και η κα Σάσμαν τον Νοέμβριο του 2019, εφόσον η τιμή της μετοχής της Pfizer άγγιζε ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v