Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 10,7% για τη μετοχή της Xiaomi μετά τη blacklist των ΗΠΑ

Η μετοχή του κινεζικού γίγαντα των smartphone κατρακυλά στις συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωση της είδησης για εισαγωγή της στη «μαύρη λίστα» της αμερικανικής κυβέρνησης.

Βουτιά 10,7% για τη μετοχή της Xiaomi μετά τη blacklist των ΗΠΑ

Τον κινεζικό γίγαντα των smartphone, Xiaomi, έβαλε στη «μαύρη λίστα» των εταιρειών που φέρονται να έχουν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό η κυβέρνηση Τραμπ. 

Η μετοχή της εταιρείας κάνει βουτιά 10,7% στις συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωση της είδησης.



Όπως μεταδίδει το CNBC, βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις εταιρείες που υπόκεινται σε νέα αμερικανική επενδυτική απαγόρευση, η οποία αναγκάζει τους Αμερικάνους επενδυτές να αποεπενδύσουν από τις εταιρείες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» μέχρι τις 11 Νοεμβρίου του 2021.

Η κυβέρνηση Τραμπ επέφερε ένα ακόμα πλήγμα στην Κίνα και τις μεγαλύτερες εταιρείες της, επιβάλλοντας κυρώσεις σε αξιωματούχους και επιχειρήσεις για υποτιθέμενα αδικήματα στη Νότια Σινική Θάλασσα και επιβάλλοντας απαγόρευση επενδύσεων σε εννέα ακόμα εταιρείες.

Η Κίνα, από την πλευρά της, κατηγορεί την Ουάσινγτον ότι «βάζει πολιτικές και ιδεολογικές ταμπέλες σε οικονομικά και εμπορικά ζητήματα και εκμεταλλεύεται την κρατική της δύναμη για να καταστείλει ξένες εταιρείες, υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v