Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Αmazon εξαγοράζει τo ιστορικό κινηματογραφικό στούντιο MGM

To ντιλ θα προσφέρει στην Amazon τη δυνατότητα να εμπλουτίσει την υπηρεσία ροής Amazon Prime με ιστορικές ταινίες και να εισβάλλει στο Χόλιγουντ.

H Αmazon εξαγοράζει τo ιστορικό κινηματογραφικό στούντιο MGM

H Αmazon και η Metro Goldwyn Mayer ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών έναντι 8,45 δισ. δολάρια.

«Η MGM έχει έναν αχανή κατάλογο με περισσότερες από 4.000 ταινίες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Prime Video και της Amazon Studios, Μάικ Χόπκινς, αναφέροντας μεταξύ άλλων το Βασικό Ένστικτο, τον Τζέιμς Μποντ, το Ρόμποκοπ, τη Σιωπή των Αμνών, το Ροζ Πάνθηρα και το Οι Επτά ήταν Υπέροχοι. 

«Η πραγματική οικονομική αξία πίσω από αυτό το ντιλ είναι ο κρυμμένος θησαυρός της πνευματικής ιδιοκτησίας στον βαθύ κατάλογο που σχεδιάζουμε να επανεξετάσουμε και να εξελίξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM» πρόσθεσε.

Η MGM βρισκόταν σε αναζήτηση αγοραστή επί σειρά μηνών και είχε λάβει προσφορές από την Apple και την Comcast, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν ξεπεράσει τα $6 δισ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το ντιλ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon, μετά την απόκτηση της Whole Foods έναντι 13,7 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά της MGM υπογραμμίζει τη βούληση της Amazon να δαπανήσει σημαντικά ποσά για να παραμείνει ανταγωνιστική στην ανταγωνιστική αγορά της ροής περιεχομένου όπου κυριαρχεί το Netflix, ενώ επιχειρούν να κερδίσουν μερίδιο αγοράς και άλλοι παίχτες όπως η Disney.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v