Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηχανικοί του Netflix έβαλαν κέρδη πάνω από $3 εκατ. από inside trading!

Καθώς οι επιχειρήσεις ψυχαγωγίας κινούνται προς το streaming παρά προς την παραδοσιακή τηλεόραση, η αύξηση των συνδρομητών έχει γίνει η πιο σημαντική μέτρηση για τη Wall Street. Κάποιοι ξέρουν τα νέα πριν τους άλλους...

Μηχανικοί του Netflix έβαλαν κέρδη πάνω από $3 εκατ. από inside trading!

Μήνυση σε τρεις πρώην μηχανικούς του Netflix υπέβαλε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για inside trading, υποστηρίζοντας ότι έβγαλαν κέρδη πάνω από 3 εκατ. δολάρια πραγματοποιώντας συναλλαγές πάνω σε αριθμούς συνδρομητών της πλατφόρμας, πριν ωστόσο αυτοί δημοσιοποιηθούν.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, καθώς οι επιχειρήσεις ψυχαγωγίας κινούνται προς το streaming παρά προς την παραδοσιακή τηλεόραση, η αύξηση των συνδρομητών έχει γίνει η πιο σημαντική μέτρηση για τη Wall Street στην απόφαση για την αγορά ή πώληση μετοχών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της SEC που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σιάτλ την Τετάρτη, ο μηχανικός Sung Mo Jun, ενώ εργαζόταν στο Netflix το 2016 και το 2017, ενημέρωσε τον αδελφό του και έναν φίλο του για τα στοιχεία συνδρομητών της πλατφόρμας. Στη συνέχεια τα χρησιμοποίησαν για trading πριν από τις ανακοινώσεις κερδών του Netflix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v