Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενας στους έξι Βρετανούς δεν βρίσκει τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ

Ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων αλλά και στα πρατήρια καυσίμων αναφέρουν οι Βρετανοί. Οι αιτίες που χτυπούν το λιανεμπόριο.

Ενας στους έξι Βρετανούς δεν βρίσκει τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ

Το 25% των Βρετανών δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να αγοράσει κάποια τρόφιμα λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας, σύμφωνα με επίσημη έρευνα που έδειξε ότι η διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκλήθηκε από την Covid-19 και το Brexit χτυπάει το λιανεμπόριο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, 1 στους 6 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να αγοράσει τρόφιμα πρώτης ανάγκης καθώς δεν ήταν διαθέσιμα κάποια στιγμή τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με έρευνα της Στατιστικής Αρχής που έγινε το διάστημα 8-19 Σεπτεμβρίου.

Περίπου το 25 % ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να αγοράσει άλλα μη απαραίτητα είδη διατροφής και ένα μικρότερο ποσοστό ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να αγοράσει φάρμακα ή καύσιμα.

Περίπου το 40% του πληθυσμού ανέφερε ότι υπήρχε λιγότερη ποικιλία στα καταστήματα τροφίμων από ό,τι συνήθως.

Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού έχουν διαταραχθεί από την έκρηξη της ζήτησης καθώς άνοιξαν ξανά οι οικονομίες, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των εργοστασίων ιδιαίτερα στην Ασία λόγω κρουσμάτων Covid. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού και το Brexit έχουν αυξήσει τις δυσκολίες στην προμήθεια αγαθών και εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v