Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάιμον (JP Morgan): Το Βitcoin δεν έχει καμία αξία

Αναπόφευκτη θεωρεί την επιβολή ρυθμίσεων στην αγορά του Βitcoin από την αμερικανική κυβέρνηση ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Ντάιμον (JP Morgan): Το Βitcoin δεν έχει καμία αξία

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέδριο ότι οι κυβερνήσεις θα επιβάλουν κανόνες λειτουργίας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και ότι ο ίδιος θεωρεί πως το Βitcoin δεν έχει καμία αξία.

«Ό,τι και αν πιστεύει κανείς γι' αυτό, η κυβέρνηση θα επιβάλει ρυθμίσεις. Θα επιβάλει ρυθμίσεις για λόγους που έχουν να κάνουν με το ξέπλυμα χρήματος, για λόγους που έχουν να κάνουν με τον νόμο περί τραπεζικού απορρήτου, για φόρους», τόνισε ο κ. Ντάιμον σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (ΙΙF).

Ο κ. Ντάιμον έχει επικρίνει επανειλημμένα τα κρυπτονομίσματα, ενώ έχει αποκαλέσει το Βitcoin «απάτη».

Αυτό το καλοκαίρι, η JP Morgan έδωσε στους πελάτες του wealth management πρόσβαση σε funds που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, το οποίο σημαίνει ότι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της τράπεζας μπορούν να δεχτούν εντολές για αγοραπωλησίες πέντε προϊόντων κρυπτονομισμάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντάιμον ξεκαθάρισε στην εκδήλωση του IIF ότι οι απόψεις που εκφράζει διαφέρουν από αυτές της τράπεζας και του Διοικητικού της Συμβουλίου.

«Προσωπικά πιστεύω ότι το Βitcoin δεν έχει καμία αξία. Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να καπνίζετε τσιγάρα, επίσης. Οι πελάτες μας είναι ενήλικες. Διαφωνούν. Αν θέλουν να έχουν πρόσβαση στην αγορά ή την πώληση Βitcoin, δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε αλλά μπορούμε να τους δώσουμε νόμιμη και όσο γίνεται πιο καθαρή πρόσβαση», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v