Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πότε συνεδριάζει η FDA για το χάπι κατά Covid-19 της Merck

Το αίτημα της εταιρείας για να εγκριθεί το αντιιικό χάπι της θα συζητήσει η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αν δοθεί το πράσινο φως, θα είναι το πρώτο του είδους.

Πότε συνεδριάζει η FDA για το χάπι κατά Covid-19 της Merck

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ανακοίνωσε ότι η συμβουλευτική επιτροπή της θα συνεδριάσει στα τέλη Νοεμβρίου για να συζητήσει το αίτημα της Merck για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του αντιιικού χαπιού της κατά της Covid-19.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε την Πέμπτη ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή Αντιμικροβιακών Φαρμάκων θα συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου, για να συζητήσει τα δεδομένα σχετικά με το φάρμακο που ονομάζεται monupiravir, το οποίο αναπτύσσεται από τη Merck και τη Ridgeback Biotherapeutics.

Nωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Merck ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή να εγκρίνει το αντιιικό χάπι, το οποίο αν πάρει έγκριση, θα είναι το πρώτο του είδους του όσον αφορά στη θεραπεία της Covid-19.

«Πιστεύουμε ότι σε αυτή την περίπτωση, μια δημόσια συζήτηση αυτών των δεδομένων με τη συμβουλευτική επιτροπή του οργανισμού θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η σαφής κατανόηση των επιστημονικών δεδομένων και πληροφοριών που αξιολογεί η FDA για τη λήψη απόφασης σχετικά με το εάν θα εγκριθεί αυτή η θεραπεία για επείγουσα χρήση», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Patrizia Cavazzoni, διευθύντρια του Κέντρου Αξιολόγησης και Ερευνας Φαρμάκων της FDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v