Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρία-Ρουμανία: Εκτακτα μέτρα φέρνει η γιγάντωση της πανδημίας

Μόνο με «πράσινο πιστοποιητικό» η είσοδος σε κλειστούς χώρους στη Βουλγαρία. Επιβολή νέων περιορισμών προανήγγειλε ο Ρουμάνος πρόεδρος. Είναι η μοναδική λύση για να σωθούν ζωές, είπε.

Βουλγαρία-Ρουμανία: Εκτακτα μέτρα φέρνει η γιγάντωση της πανδημίας

H άνοδος των κρουσμάτων σε επίπεδα ρεκόρ ανάγκασε τις κυβερνήσεις στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία να επιβάλλουν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Σε συνέντευξη τύπου στο προεδρικό μέγαλο, ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει την Τετάρτη σύσκεψη με όλες τις αρμόδιες αρχές στη χώρα για τη λήψη μέτρων, τα οποία «είναι η μοναδική λύση για την επιβράδυνση της εξάπλωσης των μολύνσεων».

«Είναι μια εποχή δύσκολη, ένα εθνικό δράμα ανυπολόγιστων διαστάσεων. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να σώσουμε ζωές. Οτιδήποτε άλλο έρχεται σε δεύτερη μοίρα» δήλωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα romaniajournal. 

«Το 18.863 δεν είναι απλώς ένα νούμερο. Το 574 δεν είναι απλώς ένα νούμερο, υπάρχουν 574 καρδιές Ρουμάνων οι οποίες σταμάτησαν να χτυπούν επειδή έχασαν τη μάχη με αυτόν τον θανάσιμο ιό. Το 1.805 δεν είναι απλώς ένα νούμερο, υπάρχουν 1.805 Ρουμάνοι που δίνουν μάχη για την κάθε τους ανάσα» τόνισε σε δραματικούς τόνους ο επικεφαλής του ρουμανικού κράτους. 

«Ο εφιάλτης αυτός μας δείχνει ότι το τέταρτο κύμα αποδεικνύεται πιο επιθετικό. Οι αιτίες είναι πολλές, αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να επιτύχουμε να ξεπεράσουμε αυτό το μεγάλο εμπόδιο» πρόσθεσε.

Η Ρουμανία ανακοίνωσε την Τρίτη ημερήσιο αριθμό-ρεκόρ νεκρών από επιπλοκές της COVID-19 και νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας. Ειδικότερα, οι θάνατοι ανήλθαν σε 574 και τα νέα κρούσματα σε 18.863.

Στη Βουλγαρία, ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Στόιτσκο Κατσάροφ, ανακοίνωσε ότι από τις 21 Οκτωβρίου θα απαιτείται «πράσινο πάσο» για την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους, από μαγαζιά και εστιατόρια μέχρι σινεμά.

Όπως μεταδίδει η Sofia Globe, ο Κατσάροφ επισήμανε ότι τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και θα διατηρηθούν «μέχρι να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα».

Το περασμένο 24ωρο η Βουλγαρία κατέγραψε 4.979 νέα κρούσματα, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από τις 24 Μαρτίου, ενώ αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο το πιο μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v