Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η La Nina απειλή για την ενεργειακή κρίση

Alert για πιο ψυχρό χειμώνα από το καιρικό φαινόμενο. Οι χαμηλότερες από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες θα αυξήσουν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε μια εποχή ήδη περιορισμένης προσφοράς και υψηλών τιμών.

Η La Nina απειλή για την ενεργειακή κρίση

Eνα καιρικό φαινόμενο που συνήθως δίνει πιο σκληρούς χειμώνες είναι καθ' οδόν και αναμένεται να συμβάλει στην ενεργειακή κρίση της Ασίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μοτίβο La Nina, το οποίο σχηματίζεται όταν οι άνεμοι του Ισημερινού ενισχύονται και φέρνουν πιο κρύα, βαθιά νερά από τον πυθμένα της θάλασσας, έχει εμφανιστεί στον Ειρηνικό.
Αυτό συνήθως σημαίνει θερμοκρασίες κάτω από τις κανονικές στο βόρειο ημισφαίριο και έχει οδηγήσει τις μετεωρολογικές υπηρεσίες να εκδώσουν προειδοποιήσεις για κρύο χειμώνα.

Αρκετές χώρες και ιδιαίτερα η Κίνα, κορυφαία στην κατανάλωση ενέργειας, παλεύουν με τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και κάποιες, με τις ελλείψεις ρεύματος ή τον περιορισμό του εφοδιασμού στη βαριά βιομηχανία. Οι τιμές του άνθρακα και του φυσικού αερίου είναι ήδη αυξημένες και ένας βαρύς χειμώνας θα αυξήσει τη ζήτηση θέρμανσης και τις τιμές.

«Περιμένουμε ότι οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες από τις κανονικές αυτόν τον χειμώνα σε όλη τη βορειοανατολική Ασία», δήλωσε ο Renny Vandewege, αντιπρόεδρος στην πάροχο δεδομένων DTN. «Τα δεδομένα πρόγνωσης καιρού είναι ένα κρίσιμο συστατικό για την πρόβλεψη του φορτίου ενέργειας που θα απαιτηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v