Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο δύσκολη χρονιά βλέπει η Ikea, προβλήματα στα logistics

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η ανάπτυξη της σουηδικής εταιρείας επίπλων και ειδών σπιτιού περιορίζεται, επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση, σημείωσε ο οικονομικός διευθυντής.

Πιο δύσκολη χρονιά βλέπει η Ikea, προβλήματα στα logistics

Πιο δύσκολη χρονιά προβλέπει η σουηδική εταιρεία-κολοσσός στα είδη σπιτιού, Ikea, μετά τα πιο χαμηλά κέρδη λόγω των προβλημάτων logistics και του κλεισίματος καταστημάτων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Inter Ikea, παγκόσμιος franchiser της Ikea, δήλωσε την Τετάρτη ότι τα κέρδη μειώθηκαν 17%, στα 1,43 δισ. ευρώ τους 12 μήνες έως τον Αύγουστο.

Ο Οικονομικός Διευθυντής Martin van Dam δήλωσε ότι η φετινή χρονιά θα είναι πιο δύσκολη, εν μέσω πληθωρισμού στις τιμές των πρώτων υλών και των προκλήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η ανάπτυξη της Ikea περιορίζεται,επειδή η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση, είπε ο van Dam.

Η Inter Ikea είχε 250 εκατ. ευρώ πρόσθετο κόστος για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και μεταφορών πέρυσι, και η εταιρεία αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί το οικονομικό 2022.

Οι εμπορικοί συνεργάτες της Inter Ikea (franchisees) έκαναν πωλήσεις-ρεκόρ, ύψους 41,9 δισ. ευρώ το τελευταίο οικονομικό έτος. Οι κατασκευαστές DIY επωφελήθηκαν καθώς οι καταναλωτές που εργάζονταν από το σπίτι ανακαίνιζαν τα σπίτια τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v