Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 5% για τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ξεπέρασε τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα το ολλανδικό φυσικό αέριο. Ανησυχίες για την επάρκεια, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν σε όλη την ήπειρο. Πώς κινούνται οι ροές από Ρωσία.

Ανοδος 5% για τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Πάνω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα σκαρφάλωσαν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου την Τρίτη, καθώς υπάρχουν φόβοι για ελλείψεις, την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, η τιμή αυτή ισοδυναμεί με το πετρέλαιο στα 190 δολ. το βαρέλι.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα futures του φυσικού αερίου που συνδέονται με το TTF, τη χονδρεμπορική τιμή ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, αυξήθηκαν σήμερα κατά 5,4%, στα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, που είναι τιμή αντίστοιχη με μία τιμή πετρελαίου στα 190 δολάρια ανά βαρέλι. Στη συνέχεια ωστόσο πέρασαν κάτω από τα €100, στα 98,35 ευρώ.

Ενα μήνα πριν, ήταν στα €65 -ωστόσο παραμένει χαμηλότερα από το ρεκόρ του Οκτωβρίου των €117.

«Οι ημερήσιες ροές από τη Ρωσία έχουν αυξηθεί κατά περίπου 43% από την αρχή του μήνα, αλλά είναι περίπου 22% χαμηλότερα από το επίπεδο που ήταν πέρυσι», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v