Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα για τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Οι traders περιμένουν να δουν αν ο αγωγός Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία θα αντιμετωπίσει περισσότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ και περαιτέρω καθυστερήσεις λόγω της πολιτικής διαμάχης για την Ουκρανία.

Αλμα για τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Επεκτείνουν τα κέρδη τους τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου τη Δευτέρα, καθώς οι traders αξιολογούν τους νέους κινδύνους για τις χειμερινές προμήθειες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ολλανδικό φυσικό αέριο ενισχύεται έως και 5,6%, αφότου η Royal Dutch Shell ακύρωσε αρκετές αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου μετά από διακοπή λειτουργίας στην Αυστραλία, η οποία αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό παγκοσμίως. Οι traders περιμένουν επίσης να δουν αν ο αγωγός Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία θα αντιμετωπίσει περισσότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ και περαιτέρω καθυστερήσεις λόγω της πολιτικής διαμάχης για την Ουκρανία.

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα χρησιμοποιήσει τη σημερινή βιντεοδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να προειδοποιήσει τη Μόσχα να μην εισβάλει στην Ουκρανία, διαφορετικά κινδυνεύει με αυστηρές οικονομικές κυρώσεις. Ο Μπάιντεν μίλησε επίσης με Ευρωπαίους ηγέτες για τη αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το ολλανδικό φυσικό αέριο τελεί υπό διαπραγμάτευση έως και 95 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Ενώ το συμβόλαιο έχει υποχωρήσει από το ρεκόρ των 162 ευρώ που είχε φτάσει τον Οκτώβριο, αναλυτές και traders αναμένουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς τα αποθέματα φυσικού αερίου της ηπείρου βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v