Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Πάνω από 68.000 τα κρούσματα κορωνοϊού

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.351 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 12.333.

Ιταλία: Πάνω από 68.000 τα κρούσματα κορωνοϊού

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα περιστατικά είναι 68.052 και 140 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 445.321 διαγνωστικά τεστ, το 15,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.351 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 12.333. Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα περιστατικά, σήμερα είναι εκείνες με πρωτεύουσες το Μιλάνο, την Μπολόνια, την Φλωρεντία και τη Νάπολη.

Στο μεταξύ, μέχρι τώρα η κυβέρνηση Ντράγκι δείχνει αποφασισμένη να μην αναβάλει την προγραμματισμένη επιστροφή των μαθητών στα θρανία, μετά από τις 7 μέχρι τις 10 του μηνός. Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, όμως, περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα την Νάπολη, ζήτησε «να αποφασιστεί μια αναβολή τουλάχιστον είκοσι ημερών, ώστε να μειωθούν, στο μεταξύ, τα κρούσματα και να προχωρήσει η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών». Πολλά θα εξαρτηθούν, βέβαια, και από τα επιδημιολογικά στοιχεία των δυο επόμενων ημερών.

O υφυπουργός υγείας Αντρέα Κόστα, από την μεριά του, προέβλεψε ότι «στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης θα μπορέσει να αποφασιστεί η βαθμιαία επέκταση του σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων».

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον Ιταλό υφυπουργό υγείας, «θα πεισθεί μέρος των 5,5 εκατομμυρίων πολιτών που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί, να λάβει την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού».

«Πρέπει να λύσουμε μια σειρά από αντιφάσεις. Δεν μπορεί να ζητάμε το πράσινο πάσο στους πελάτες στα καφέ μπαρ, και να μην είναι υποχρεωμένοι να το διαθέτουν οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοί τους» δήλωσε, τέλος, ο Αντρέα Κόστα στην δημόσια τηλεόραση της Rai.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v