Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Καμιά απάντηση της Gazprom για το ράλι τιμών στο φυσικό αέριο

«Εχουμε απευθύνει ερωτήσεις σε αρκετούς προμηθευτές ενέργειας στον τομέα αυτόν. Λάβαμε πολλές απαντήσεις , αλλά ακόμα περιμένουμε κι άλλους, περιλαμβανομένης της Gazprom», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

ΕΕ: Καμιά απάντηση της Gazprom για το ράλι τιμών στο φυσικό αέριο

Η απόφαση της Gazprom να περιορίσει την τροφοδοσία σε φυσικό αέριο παρά την αύξηση της ζήτησης, «θεωρείται προκλητική» και ανάγκασε τις ρυθμιστικές αρχές να θέσουν ερωτήματα στους προμηθευτές, ανάμεσά τους και στον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Εχουμε απευθύνει ερωτήσεις σε αρκετούς προμηθευτές ενέργειας στον τομέα αυτόν. Λάβαμε πολλές απαντήσεις αλλά ακόμα περιμένουμε και άλλους, περιλαμβανομένης της Gazprom. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα στοιχεία από αυτούς για να προχωρήσουμε την ανάλυσή μας», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ πρόσθεσε ότι το θέμα των υψηλών τιμών της ενέργειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v