Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά βασικός αγωγός πετρελαίου στην Τουρκία

Το κλείσιμό του, λόγω έκρηξης νωρίτερα, κινδύνευσε να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις αγορές ενέργειας, τη στιγμή που οι διαταραχές της προσφοράς και η ισχυρή ζήτηση έχουν οδηγήσει το μπρεντ σχεδόν στα 89 δολάρια ανά βαρέλι.

Ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά βασικός αγωγός πετρελαίου στην Τουρκία

Επαναλειτουργεί βασικός αγωγός πετρελαίου που έρχεται από το Ιράκ στην Τουρκία, μετά τη διακοπή του νωρίτερα την Τρίτη λόγω έκρηξης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι τιμές του πετρελαίου περιόρισαν τα κέρδη τους μετά την είδηση ότι επίκειται restart.

Το κλείσιμο του αγωγού κινδύνευσε να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις αγορές ενέργειας, τη στιγμή που οι διαταραχές της προσφοράς και η ισχυρή ζήτηση έχουν οδηγήσει το μπρεντ σχεδόν στα 89 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι ροές μέσω του αγωγού, ο οποίος μετέφερε περισσότερα από 450.000 βαρέλια την ημέρα πέρυσι, επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα, σύμφωνα με ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο. Η κρατική ενεργειακή εταιρεία Botas χρησιμοποιεί εναλλακτικές γραμμές για να παρακάμψει το σημείο της έκρηξης, επειδή οι επισκευές εκεί θα χρειαστούν χρόνο, είπε.

Η Τουρκία ερευνά εάν η έκρηξη στα νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, προκλήθηκε από δολιοφθορά, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο αγωγός φέρνει πετρέλαιο από το βόρειο Ιράκ στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού Ceyhan της Μεσογείου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 86,47 δολάρια ανά βαρέλι (+1,2%) και το μπρεντ στα $88,29 (+0,9%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v