Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκενώθηκε η αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία

«Η απόφαση ελήφθη επειδή αυτή τη στιγμή ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ρωσία έχουν δημιουργήσει τέτοια στρατιωτική ισχύ στα σύνορα που θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε δράση οποιαδήποτε μέρα τώρα», δήλωσε η πρέσβης.

Εκκενώθηκε η αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία

Την εκκένωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο λόγω «μέγιστης προσοχής», επειδή η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί «ανά πάσα στιγμή τώρα» αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο ABC News η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, Kristina Kvien.

«Η απόφαση ελήφθη επειδή αυτή τη στιγμή ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ρωσία έχουν δημιουργήσει τέτοια στρατιωτική ισχύ στα σύνορα που θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε δράση οποιαδήποτε μέρα τώρα», είπε. «Και έχοντας αυτό κατά νου, νιώσαμε ότι λόγω μέγιστης προσοχής, έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι οι οικογένειες της πρεσβείας μας θα είναι ασφαλείς».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή την Κυριακή για εκκένωση του προσωπικού και των οικογενειών τους λόγω της απειλής που συνιστά η συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v