Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσα στις τιμές φυσικού αερίου από τη Σύνοδο Κορυφής για Ουκρανία

Οι τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου στην ήπειρο έπεσαν έως και 6,1%, μεταδίδει το Bloomberg, καθώς ο Λευκός Οίκος αποδέχθηκε την πρόταση για Σύνοδο Κορυφής με βάση την αρχή ότι η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία.

Ανάσα στις τιμές φυσικού αερίου από τη Σύνοδο Κορυφής για Ουκρανία

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου υποχώρησαν μετά την πρόταση της Γαλλίας για Σύνοδο Κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την κρίση στην Ουκρανία.

Οι τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου στην ήπειρο έπεσαν έως και 6,1%, μεταδίδει το Bloomberg, καθώς ο Λευκός Οίκος αποδέχθηκε την πρόταση, με βάση την αρχή ότι η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία.

Η προτεινόμενη συνάντηση προσφέρει νέα ελπίδα για μια ειρηνική λύση στην αντιπαράθεση που επηρεάζει καθολικά τις τιμές, από την ενέργεια μέχρι τα μέταλλα και τα τρόφιμα. Η Ευρώπη πάντως είναι σε συναγερμό καθώς η ενεργειακή κρίση οδήγησε σε τετραπλασιασμό του κόστους φυσικού αερίου τον περασμένο χρόνο.

Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, υποχώρησαν σήμερα 5,4% στα 69,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v