Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέγραψε ο Ζελένσκι το αίτημα εισόδου στην ΕΕ

«Απευθύνουμε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση με αίτημα για άμεση είσοδο, με βάση μια νέα ειδική διαδικασία», είχε δηλώσει νωρίτερα.

Υπέγραψε ο Ζελένσκι το αίτημα εισόδου στην ΕΕ

Οι αρχές της Ουκρανίας υποβάλλουν αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για άμεση είσοδο της χώρας στην ΕΕ με νέα ειδική διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Απευθύνουμε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση με αίτημα για άμεση είσοδο, με βάση μια νέα ειδική διαδικασία. Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους μας για τη στήριξή τους, αλλά ο στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και κυρίως σε ισότιμη βάση», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 
Οι πρόεδροι οκτώ χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης κάλεσαν σήμερα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν αμέσως στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας και να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Εμείς, οι πρόεδροι των χωρών μελών της ΕΕ: της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Εσθονίας, της Δημοκρατίας της Λετονίας, της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, της Δημοκρατίας της Πολωνίας, της Σλοβακικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, πιστεύουμε σθεναρά ότι η Ουκρανία δικαιούται να λάβει άμεση προοπτική ένταξης στην ΕΕ» αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v