Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, μόνο στο μυαλό της Δύσης ο πυρηνικός πόλεμος

Ξεκινούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς, τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ. «Ο πυρηνικός πόλεμος βρίσκεται μόνο στα μυαλά των πολιτικών της Δύσης, όχι στα μυαλά των Ρώσων», υπογράμμισε.

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, μόνο στο μυαλό της Δύσης ο πυρηνικός πόλεμος

O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε την Πέμπτη στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως θα βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση, αλλά ο διάλογος της Ρωσίας με τη Δύση πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό. 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε δίκιο και ότι θα βρεθεί λύση για την Ουκρανία», εκτίμησε. 

Ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να ανεχθεί στρατιωτική απειλή από την Ουκρανία, η οποία, όπως είπε, παίρνει εντολές από την Ουάσιγκτον. 

«Είμαι σίγουρος ότι η υστερία που δείχνει η Δύση θα ξεπεραστεί. Γιατί θα έπρεπε η Δύση να αποφασίζει τι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια της Ρωσίας;», διερωτήθηκε ο ΥΠΕΞ.

Οι διαπραγματεύσεις

Παρά τις παλινωδίες της Ουκρανίας, οι συνομιλίες με το Κίεβο αναμένεται να αρχίσουν σύντομα αλλά θα συνεχιστεί και η στρατιωτική επιχείρηση, τόνισε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Belta, επικαλούμενο πηγές στους Ρώσους διαπραγματευτές, οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν περί τις 2 το μεσημέρι (12:00 GMT).

Στο μυαλό της Δύσης ο πόλεμος 

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι υπάρχουν σχέδια και προετοιμασία σε χώρες της Δύσης για πόλεμο. 

«Ο πυρηνικός πόλεμος βρίσκεται μόνο στα μυαλά των πολιτικών της Δύσης, όχι στα μυαλά των Ρώσων», υπογράμμισε. Το στρατιωτικό μας δόγμα θέτει συγκεκριμένες παραμέτρους για τη χρήση πυρηνικών όπλων, δεν κλιμακώνουμε για να αποκλιμακώσουμε, σημείωσε. 

Οι απώλειες 

Απαντώντας στην κριτική για τις απώλειες αμάχων, ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι χιλιάδες ρωσόφωνοι έχουν δολοφονηθεί από τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς την τελευταία οκταετία.  

«Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις έχουν αυστηρή εντολή να μην χτυπούν αμάχους. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουμε τον πόνο κανενός αμάχου» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Οι ρωσικές επιθέσεις στοχεύουν μόνο σε στρατιωτικές υποδομές, υποστήριξε, ενώ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες στο Χάρκοβο. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v