Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισροές στη μετοχή της Mytilineos βλέπουν Edison και Morgan Stanley

H Edison επιβεβαιώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 27 ευρώ ή 65% υψηλότερα από την τρέχουσα.

Εισροές στη μετοχή της Mytilineos βλέπουν Edison και Morgan Stanley

Θετικά αποτιμά την είσοδο της Mytilineos στον δείκτη MSCI Greece η Edison, επαναλαμβάνοντας την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 27 ευρώ ή 65% υψηλότερα από την τρέχουσα.

Όπως εξηγεί η είσοδος στον δείκτη αναμένεται να προσφέρει σημαντική επιπρόσθετη ζήτηση για τις μετοχές της εταιρείας. Η εξέλιξη έρχεται μάλιστα σε μια στιγμή που η Mytilineos παρουσίασε ισχυρό σετ οικονομικών μεγεθών για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς σε επίπεδα που προέβλεπε η ανάλυση. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας έφτασαν τα 67 εκατ. αυξημένα κατά 83% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2021.

Παράλληλα, η Morgan Stanley σε δική της ανάλυση αναφορικά με τις αλλαγές και τις αναμενόμενες ροές από την αναδιάρθρωση των δεικτών τοποθετεί την ελληνική εταιρεία μεταξύ των κερδισμένων, καθώς την κατατάσσει 3η ανάμεσα στις εταιρείες της Ανατολική Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής που αναμένεται να έχουν το μεγαλύτερο όφελος από αυτή την αναθεώρηση.

Η Mytilineos εκτιμάται ότι θα έχει άμεσες εισροές κεφαλαίων, μόνο από fund παθητικής διαχείρισης 118 εκατομμυρίων δολαρίων.ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v