Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κουτσουρεμένο» εμπάργκο στο ρωσικό αργό εξετάζει η ΕΕ

Διαπραγματεύεται συμφωνία για κυρώσεις στις μεταφορές πετρελαίου μέσω θαλάσσης, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ποιο το σενάριο για να συμφωνήσει η Ουγγαρία και άλλα ηπειρωτικά κράτη-μέλη.

«Κουτσουρεμένο» εμπάργκο στο ρωσικό αργό εξετάζει η ΕΕ

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπραγματεύονται μια συμφωνία για τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο που θα επέβαλε εμπάργκο στη μεταφορά του, αλλά θα καθυστερούσαν τις κυρώσεις για το πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών, έτσι ώστε να κερδίσουν την Ουγγαρία και άλλα ηπειρωτικά κράτη-μέλη, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

«Η ιδέα είναι να χωρίσουμε το εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου σε παραδόσεις μέσω αγωγών και θαλάσσιων μεταφορών», είπε ένας αξιωματούχος. «Οι μεταφορές μέσω αγωγών θα εξαιρούνταν για κάποιο χρονικό διάστημα, για να οργανωθεί αντικατάσταση».

Ένας άλλος αξιωματούχος είπε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία από τους αντιπροσώπους των κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Κυριακή και στη συνέχεια συμφωνία των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής στις 30-31 Μαΐου.

Η αντίσταση της Ουγγαρίας στις κυρώσεις για το πετρέλαιο -και η απροθυμία άλλων χωρών- έχει καθυστερήσει την εφαρμογή του έκτου πακέτου κυρώσεων από τα 27 μέλη της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v