Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ελεύθερη πτώση οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία

Κατέρρευσαν 84% τον Μάιο. Λιγότερα από 25.000 οχήματα πωλήθηκαν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων. Ηταν τα πιο λίγα από το 2006 τουλάχιστον.

Σε ελεύθερη πτώση οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία

Κατέρρευσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία, κάνοντας βουτιά 84% σε ετήσια βάση τον Μάιο, καθώς οι κυρώσεις και η διεθνής απομόνωση οδήγησαν σχεδόν σε αδιέξοδο έναν κλάδο που κάποτε αποτελούσε βιτρίνα για ξένες επενδύσεις.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, λιγότερα από 25.000 οχήματα πωλήθηκαν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων. Ηταν τα πιο λίγα από το 2006 τουλάχιστον και το ένα δέκατο του μηνιαίου επιπέδου που παρατηρήθηκε σε μήνες αιχμής στο παρελθόν.

 

Η εισβολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου προκάλεσε ένα κύμα κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, καθώς και διακοπή του εφοδιασμού από ένα ευρύτερο φάσμα χωρών. Η απομόνωση έπληξε ιδιαίτερα σκληρά τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που κυριαρχείται από το εξωτερικό.

Μόνο δύο από τα 20 εργοστάσια αυτοκινήτων της Ρωσίας λειτουργούν σήμερα, ένα ρωσικό και ένα κινεζικό εργοστάσιο. Οι Ευρωπαίοι και οι περισσότεροι Ασιάτες παραγωγοί ανέστειλαν τις αποστολές αυτοκινήτων, ενώ ακόμη και εταιρείες από χώρες που δεν εντάχθηκαν στις κυρώσεις αντιμετώπισαν προβλήματα logistics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v