Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζει το αέριο, στα €167 ανά μεγαβατώρα

Η κίνηση υποδηλώνει ότι η επιταχυνόμενη άνοδος του τελευταίου μήνα, λόγω των ανησυχιών για τη μείωση των προμηθειών από τη Ρωσία, πρόκειται τουλάχιστον να επιβραδυνθεί. Ανοδος πάνω από 2% για τις τιμές πετρελαίου.

Κατηφορίζει το αέριο, στα €167 ανά μεγαβατώρα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου, μετά τη σταθεροποιητική πρωινή κίνηση. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,9%, στα 97,63 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent 2,4%, στα $101,44. Την ίδια ώρα, το φυσικό αέριο σπάει την ανοδική τάση που είχε ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου.

Το ολλανδικό φυσικό αέριο, δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, επεκτείνει την πτώση του τις μεσημεριανές ώρες, πλέον χάνει 4,4% και φτάνει στα 167 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Όπως σημειώνει το Reuters, η κίνηση υποδηλώνει ότι η επιταχυνόμενη άνοδος του τελευταίου μήνα, λόγω των ανησυχιών για τη μείωση των προμηθειών από τη Ρωσία, πρόκειται τουλάχιστον να επιβραδυνθεί.

Εν τω μεταξύ, το Brent έπεσε στα $94,50 χθες, σημείο που ήταν το χαμηλότερο από τις 11 Μαΐου. Και εδώ υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από την αγορά, αλλά οι ανησυχίες για την ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν μεγάλη επιβάρυνση τον τελευταίο μήνα, σε αντίθεση με το απότομο ράλι που παρατηρήθηκε στο φυσικό αέριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v