Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη μέρα κατηφορίζει το αέριο, γεμίζουν οι αποθήκες της Ευρώπης

Εφτασε να χάνει έως και 2,5% σήμερα, στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και μια εβδομάδα. Οι χώροι αποθήκευσης αερίου της ηπείρου είναι πλήρεις κατά 72%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας του 70,1%.

Τρίτη μέρα κατηφορίζει το αέριο, γεμίζουν οι αποθήκες της Ευρώπης

Για τρίτη μέρα υποχωρούν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, καθώς τα καύσιμα που διατηρούνται σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε όλη την Ευρώπη ξεπέρασαν τα στάνταρντ για την εποχή.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, το ολλανδικό φυσικό αέριο έφτασε να χάνει έως και 2,5% σήμερα, στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και μια εβδομάδα. Οι χώροι αποθήκευσης αερίου της ηπείρου είναι πλήρεις κατά 72%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας του 70,1%.

Οι ρωσικές ροές μέσω του Nord Stream, του κύριου αγωγού φυσικού αερίου προς την ήπειρο, είναι γενικά σταθερές στο 20% περίπου της χωρητικότητας της σύνδεσης από τα τέλη Ιουλίου, όταν η Μόσχα μείωσε τις αποστολές από 40% της δυναμικότητας του αγωγού που ήταν προηγουμένως.

Για τις μειωμένες ροές η ρωσική Gazprom επικαλέστηκε ζητήματα σχετικά με τη συντήρηση μίας τουρμπίνας, συμπεριλαμβανομένων καθυστερήσεων που σχετίζονται με κυρώσεις για την επιστροφή του εξοπλισμού.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες για το νορβηγικό φυσικό αέριο μειώθηκαν την Τρίτη, αφού υποχώρησαν κατά 3,6% τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες. Σε αρκετές εγκαταστάσεις που θεωρούνται κρίσιμες για τις προμήθειες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη είτε γίνονται εργασίες, είτε προγραμματίζεται να ξεκινήσουν εποχικά έργα αυτή την εβδομάδα.

Το ολλανδικό φυσικό αέριο επόμενου μήνα, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, τελεί υπό διαπραγμάτευση 2,1% χαμηλότερα στα 189 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v