Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέβασε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα Νορβηγίας

Η αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τα οδηγεί στο 2,25%. «Ο πληθωρισμός είναι αισθητά πάνω από τον στόχο μας για 2%, και υπάρχουν προοπτικές ότι θα παραμείνει υψηλός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι είχε προβλεφθεί νωρίτερα».

Ανέβασε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα Νορβηγίας

Η Norges Bank, η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας ενημέρωσε σήμερα Πέμπτη ότι θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 2,25%.

«Ο πληθωρισμός είναι αισθητά πάνω από τον στόχο μας για 2%, και υπάρχουν προοπτικές ότι θα παραμείνει υψηλός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι είχε προβλεφθεί νωρίτερα. Αυξάνουμε το επιτόκιο πολιτικής με στόχο να μειώσουμε τον πληθωρισμό», δήλωσε η πρόεδρος Ida Wolden Bache. Σύμφωνα με την έκθεση, η αγορά εργασίας στη χώρα παραμένει «σφιχτή».

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας θα προχωρήσει σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων εάν οι προοπτικές πληθωρισμού παραμείνουν υψηλότερες για περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Η τελευταία ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή της χώρας έδειξε ελαφρά μείωση από το υψηλό 25ετίας του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v