Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτες δορυφορικές εικόνες από τις διαρροές στους Nord Stream

Νέφη μεθανίου από τους αγωγούς, που είναι σημαντικά μεγαλύτερα από αυτά που υπήρξαν σε περιστατικό υπερεκπομπών στον Κόλπο του Μεξικού πέρυσι, εντόπισαν στη Βαλτική Θάλασσα οι επιστήμονες.

Πρώτες δορυφορικές εικόνες από τις διαρροές στους Nord Stream

Τις πρώτες εικόνες από τα τεράστια νέφη μεθανίου τα οποία προκλήθηκαν από τις πρόσφατες εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, αποκάλυψε δορυφορική ανάλυση στη Βαλτική Θάλασσα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Διεθνές Παρατηρητήριο Εκπομπών Μεθανίου των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε στο Twitter ότι η ανάλυση που διεξήχθη από ερευνητές του Universitat Politècnica de València εντόπισε νέφη μεθανίου από το Nord Stream που είναι σημαντικά μεγαλύτερα από αυτά που εντοπίστηκαν σε ένα περιστατικό υπερεκπομπών στον Κόλπο του Μεξικού πέρυσι. Αυτή η εγκατάσταση πετρελαίου και φυσικού αερίου απελευθέρωσε 40.000 τόνους μεθανίου, ισοδύναμη του 3% των ετήσιων εκπομπών πετρελαίου και αερίου του Μεξικού σε μόλις 17 ημέρες.

Οι αξιωματούχοι έχουν εντοπίσει τέσσερις διαρροές στους δύο αγωγούς Nord Stream που προορίζονται να μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη. Αρκετές κυβερνήσεις ισχυρίστηκαν ότι οι εκρήξεις ήταν εσκεμμένες πράξεις δολιοφθοράς. Η Ρωσία μειώνει την ποσότητα φυσικού αερίου που στέλνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ως αντίποινα για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το μεθάνιο είναι το κύριο συστατικό του φυσικού αερίου και ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v