Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθηλώθηκαν τα αεροπλάνα στις ΗΠΑ

Χειρόφρενο σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού. Βγήκε off το σύστημα της Υπηρεσίας Αεροπορίας που ειδοποιεί τους πιλότους και το υπόλοιπο προσωπικό πτήσης για κινδύνους ή αλλαγές στις υπηρεσίες αεροδρομίων. Καθυστερήσεις σε 1.200 πτήσεις.

Καθηλώθηκαν τα αεροπλάνα στις ΗΠΑ

Το σύστημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) που ειδοποιεί τους πιλότους και το λοιπό προσωπικό πτήσης για κινδύνους ή αλλαγές στις υπηρεσίες και τις σχετικές διαδικασίες των εγκαταστάσεων των αεροδρομίων δεν επεξεργάζεται updated πληροφορίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ρυθμιστικής αρχής πολιτικής αεροπορίας.

Το Notice to Air Missions (NOTAM) μεταφέρει επείγουσες συμβουλευτικές πληροφορίες, απαραίτητες για τις πτήσεις.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η FAA ενημέρωσε ότι το σύστημά της NOTAM (Notice to Air Missions) έχει «παραλείψεις». Δεν υπήρχε άμεση εκτίμηση για το πότε θα επαναλειτουργούσε, αν και όπως αναφέρει έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρείες να «παγώσουν» όλες τις πτήσεις εσωτερικού μέχρι τις 9 π.μ. ανατολική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος), προκειμένου να μπορεί η Υπηρεσία να επικυρώσει την ακεραιότητα των πληροφοριών πτήσης και ασφάλειας.

 

Το γεγονός φρέναρε τα αεροπορικά ταξίδια στις ΗΠΑ νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τη United Airlines Holdings να σταματάει προσωρινά τις πτήσεις προς όλους τους προορισμούς. 

Ο ιστότοπος παρακολούθησης FlightAware έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 1.160 καθυστερήσεις στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v