Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολύει 12.000 εργαζόμενους η Google

Μπαράζ περικοπών στους τεχνολογικούς γίγαντες. Σκυτάλη από Meta, Twitter και Amazon παίρνει η Alphabet. Θα επηρεαστεί όλη η εταιρεία παγκοσμίως, είπε ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai.

Απολύει 12.000 εργαζόμενους η Google

Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, δήλωσε ότι θα κόψει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, πάνω από το 6% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, μετά από χρόνια άφθονης ανάπτυξης και προσλήψεων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι περικοπές θα επηρεάσουν τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως και σε ολόκληρη την εταιρεία, είπε ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai στους εργαζόμενους μέσω email σήμερα Παρασκευή, γράφοντας ότι «αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ».

Με τις απολύσεις, η Google εντάσσεται σε μια σειρά από άλλους τεχνολογικούς γίγαντες που έχουν περιορίσει δραστικά τις δραστηριότητές τους εν μέσω κάμψης της παγκόσμιας οικονομίας και του εκτινασσόμενου πληθωρισμού.

Η Meta Platforms, η Twitter και η Amazon.com έχουν επίσης κάνει απολύσεις. Χάρη σε μια ανθεκτική επιχείρηση αναζήτησης, η Google υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά πλεονεκτήματα, αποφεύγοντας σημαντικές μειώσεις εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης και το τμήμα cloud computing συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από την Amazon και τη Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v