Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Τουλάχιστον δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων βλέπουν αξιωματούχοι της ΕΚΤ

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια και τον Μάιο, αν και το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει ακόμα το μέγεθος των αυξήσεων, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Reuters: Τουλάχιστον δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων βλέπουν αξιωματούχοι της ΕΚΤ

Oι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης αναμένοντας τουλάχιστον δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων, αν και παραμένουν διαφορές για τον ρυθμό των αυξήσεων και το «ταβάνι» των επιτοκίων, ανέφεραν πηγές στο Reuters. 

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στη σημερινή συνεδρίαση και έστειλε σήμα ότι θα προχωρήσει σε ανάλογη αύξηση και τον Μάρτιο. 

Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν και τον Μάιο, αν και το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει ακόμα το μέγεθος των αυξήσεων.

Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, ανέφεραν, κάποιοι αξιωματούχοι αναμένουν μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Μαϊου, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει εκ νέου αύξηση 50 μονάδων βάσης που θα ανεβάσει τα επιτόκια στο 3,5%.

Οι πηγές τόνισαν στο Reuters ότι η απόφαση της Πέμπτης λήφθηκε εύκολα, με μόνο μια μικρή μειονότητα αξιωματούχων να αισθάνεται ότι είναι πολύ νωρίς να δεσμευτεί η ΕΚΤ σε νέα αύξηση τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v