Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από $10 δισ. θα χρεωθούν οι Big Tech για απολύσεις και περικοπές κόστους

Amazon, Meta, Alphabet και η Microsoft αποκαλύπτουν το υψηλό τίμημα που έχουν για να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

Πάνω από $10 δισ. θα χρεωθούν οι Big Tech για απολύσεις και περικοπές κόστους

Η Amazon, η Meta, η Alphabet και η Microsoft θα επιβαρυνθούν συλλογικά με πάνω από 10 δισ. δολάρια σε χρεώσεις που σχετίζονται με μαζικές απολύσεις, ακίνητα και άλλα μέτρα εξοικονόμησης κόστους, καθώς οι εταιρείες Big Tech αποκαλύπτουν το βαρύ τίμημα που έχουν για να περιορίσουν τις δαπάνες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι αμερικανικές εταιρείες που εφαρμόζουν τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας αποκάλυψαν το υψηλό κόστος που σχετίζεται με τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης στις ανακοινώσεις κερδών που δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Οι τέσσερις big tech είχαν προηγουμένως ανακοινώσει περικοπές 50.000 θέσεων εργασίας για να πείσουν τη Wall Street ότι οδεύουν σε ένα «έτος αποτελεσματικότητας», όπως το περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg. Αυτή η τάση έρχεται μετά από πάνω από μια δεκαετία μεγάλων δαπανών με επίκεντρο την επιθετική ανάπτυξη.

Παρά τα υψηλά κόστη των εταιρειών, όπως αποζημιώσεις απόλυσης, οι επενδυτές φαίνεται να ενθαρρύνονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v