Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Ταλαμάνκα

Έκανε έφεση και βγήκε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος λομπίστας των Βρυξελλών. Στη φυλακή παραμένουν τρεις: ο Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι και η Εύα Καϊλή. Νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Ταλαμάνκα

Αφέθηκε ελεύθερος ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας της No Peace Without Justice, μιας από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνδέονται με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που έχει κηλιδώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας στο Politico. 

Η απόφαση του δικαστή Μισέλ Κλεζ ήρθε ύστερα από νέες πληροφορίες που έδωσε ο «μετανοημένος» Παντσέρι, όπως γράφει η βελγική L'Echo, σύμφωνα με τις οποίες ο ρόλος του Ταλαμάνκα στο Qatargate θεωρείται μικρότερος σήμερα. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι δεν αντιτάχθηκε στην απελευθέρωση.

Ο Ταλαμάνκα θα παραμείνει, ωστόσο, υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, καθώς παραμένει κατηγορούμενος για πράξεις διαφθοράς, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σημειώνεται ότι είχε λάβει και προηγουμένως άδεια να κυκλοφορεί με βραχιολάκι, αλλά αφού η εισαγγελία άσκησε έφεση, στα τέλη Δεκεμβρίου, άλλαξε η απόφαση και ο συλληφθείς λομπίστας παρέμεινε στη φυλακή. 

Προς το παρόν, στη φυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται μόνο ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, και βέβαια η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο φερόμενος ως ιθύνων νους της οργάνωσης Παντσέρι συμφώνησε να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές κατονομάζοντας όσους δωροδοκήθηκαν από το Κατάρ, με αντάλλαγμα ο ίδιος να πέσει στα μαλακά.

Χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία ακόμη δύο ευρωβουλευτών, του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα και του Ιταλού Αντρέα Κοτσολίνο, ανοίγοντας τον δρόμο για την κλήση τους σε ανάκριση, που θα μπορούσε να οδηγήσει και στη σύλληψή τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v