Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ford ανοίγει νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Σε κοινοπραξία με τις LG Energy Solution και Koç Holding, δημιουργείται μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής κυψελών μπαταριών για επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα. Το χρονοδιάγραμμα και η δυναμικότητα.

Η Ford ανοίγει νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Με το βλέμμα στραμμένο στην ηλεκτροκίνηση, η Ford ανακοινώνει την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού μνημονίου συνεργασίας με την κορεατική LG Energy Solution και την τουρκική Koç Holding για τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής κυψελών μπαταριών για επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Το εγχείρημα των τριών εταιρειών πρόκειται να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης κοντά στην Άγκυρα της Τουρκίας αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026.

Υποστηρίζοντας τον στόχο της Ford για πωλήσεις πάνω από 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως μέχρι το 2026, η ετήσια παραγωγική ικανότητα στη νέα αυτή εγκατάσταση θα είναι τουλάχιστον 25 GWh και δυνητικά να αυξηθεί σε 45 GWh.

Η Ford συνεργάζεται εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία με την LGES, η οποία το τελευταίο διάστημα προμηθεύει μπαταρίες από το εργοστάσιό της στην Πολωνία για τα μοντέλα Ford Mustang Mach-E και E-Transit. Η Ford και η Koç Holding διατηρούν ισχυρή σχέση εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης κοινοπραξίας Ford Otosan, η οποία ιδρύθηκε πριν από 60 και πλέον χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v