Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργιακά τύμπανα από τους ιατρούς σε νοσοκομεία της Γερμανίας

Υψηλότερους μισθούς διεκδικούν οι επαγγελματίες υγείας σε έξι από τις 16 πολιτείες της χώρας. Πιστεύουμε ότι οι εργοδότες θέλουν να καθυστερήσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου «Marburger Bund».

Απεργιακά τύμπανα από τους ιατρούς σε νοσοκομεία της Γερμανίας

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε έξι από τις 16 πολιτείες της Γερμανίας ξεκίνησαν σήμερα μονοήμερη απεργία, εν μέσω κύματος διαφωνιών για τις αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού.

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία στη βαυαρική πρωτεύουσα του Μονάχου, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Marburger Bund, ο οποίος απαιτεί αύξηση μισθού 2,5% για τους 55.000 γιατρούς που εργάζονται στα δημοτικά νοσοκομεία.

«Τα μέλη μας δεν αισθάνονται αξία από τους εργοδότες μέχρι στιγμής. Έχουμε την εντύπωση ότι οι εργοδότες θέλουν να καθυστερήσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του «Marburger Bund», Ανδρέας Μπότζλαρ.

Οι γιατροί σχεδίασαν επίσης διαμαρτυρία στις πολιτείες Βάδη-Βυρτεμβέργη, Έσση, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο και Σάαρλαντ.

Σύμφωνα με το σωματείο, η επείγουσα περίθαλψη των ασθενών είναι εγγυημένη στις κλινικές.

Η απεργία επηρέασε φέτος αρκετούς τομείς στη Γερμανία, αλλά προκάλεσε το μεγαλύτερο χάος στις μεταφορές, παραλύοντας τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, καθώς και τα δημοτικά λεωφορεία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v