Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά σε τρεις μήνες κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Γαλλία

Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 6,6% τον Μάρτιο, από το ρεκόρ του 7,3% τον Φεβρουάριο, καθώς η άνοδος του ενεργειακού κόστους επιβραδύνθηκε. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν λίγο πάνω από τη μέση εκτίμηση για 6,5%.

Πρώτη φορά σε τρεις μήνες κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Γαλλία

Πρώτη φορά σε τρεις μήνες κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Γαλλία, ακολουθώντας την επιβράδυνση που καταγράφηκε και σε άλλες μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης μετά την εξασθένιση της περσινής απότομης αύξησης του ενεργειακού κόστους που προκλήθηκε από τον πόλεμο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 6,6% τον Μάρτιο - από το ρεκόρ του 7,3% τον Φεβρουάριο - καθώς η άνοδος του ενεργειακού κόστους επιβραδύνθηκε. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν λίγο πάνω από τη μέση εκτίμηση για 6,5% έρευνας του Bloomberg.

Επιπλέον, η αύξηση των τιμών των υπηρεσιών κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα - στο 2,9% από 3% τον Ιανουάριο - ενώ για τα μεταποιημένα προϊόντα επιταχύνθηκε στο 4,8% από 4,7%.

Οι αγορές χρήματος ενίσχυσαν τα στοιχήματα για τις αυξήσεις επιτοκίων, τιμολογώντας peak 3,66% έως τον Οκτώβριο έναντι 3,60% που ανέμεναν την Πέμπτη. Οι αποδόσεις 2ετών γερμανικών - μεταξύ των πιο ευαίσθητων στις αλλαγές πολιτικής - αυξήθηκαν κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,78%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v