Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Goldman Sachs προβλέπει βουτιά στα εταιρικά κέρδη

Τη μεγαλύτερη πτώση από την περίοδο της πανδημίας θα καταγράψουν τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 το πρώτο τρίμηνο, εκτιμούν αναλυτές της Goldman Sachs.

H Goldman Sachs προβλέπει βουτιά στα εταιρικά κέρδη

Tα κέρδη που θα ανακοινώσουν οι εισηγμένες εταιρείες στο αμερικανικό χρηματιστήριο αναμένεται να είναι τα χαμηλότερα από την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με αναλυτές  της Goldman Sachs.

Οι προσδοκίες των αναλυτών του επενδυτικού κολοσσού είναι ότι τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του S&P 500 θα μειωθούν κατά 7% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Μια βαθιά συρρίκνωση των περιθωρίων θα αντισταθμίσει μια μέτρια αύξηση των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο. Μόνο τρεις τομείς — ενέργεια, βιομηχανικοί και καταναλωτικοί κλάδοι — προβλέπεται να αναφέρουν βελτιωμένα περιθώρια κέρδους. Η πλειοψηφία των άλλων τομέων πιθανότατα θα δει τη δική τους να συρρικνώνεται κατά περισσότερες από 200 μονάδες βάσης, ανέφεραν σε έκθεση σύμφωνα με το Bloomberg.

Oι επενδυτές θα έχουν τέσσερα βασικά θέματα στο μυαλό τους κατά τη διάρκεια της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων: το outlook για τα περιθώρια κέρδους, τις αναφορές στην τεχνητή νοημοσύνη, ενδείξεις επιβράδυνσης της χρήσης ρευστού και σημάδια για επιτάχυνση της κινεζικής οικονομίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v