Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιαπωνικούς εμπορικούς ομίλους ποντάρει ο Μπάφετ

Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής εξετάζει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε πέντε μεγάλους ιαπωνικούς εμπορικούς ομίλους. Κέρδη για τις μετοχές τους.

Σε ιαπωνικούς εμπορικούς ομίλους ποντάρει ο Μπάφετ

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ιαπωνικών εμπορικών ομίλων, αφού ο Γουόρεν Μπάφετ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις συμμετοχές του.

Οπως μεταδίδει το CNBC, σε συνέντευξή του στο Nikkei, ο Μπάφετ είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετων επενδύσεων σε πέντε μεγάλους ιαπωνικούς εμπορικούς ομίλους, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ περήφανος» για τις υπάρχουσες επενδύσεις του σε αυτούς.

Η Berkshire Hathaway του Μπάφετ αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2020 ότι απέκτησε λίγο πάνω από 5% σε καθέναν από τους πέντε κορυφαίους εμπορικούς ομίλους της Ιαπωνίας -- Itochu, Mitsubishi Corp., Mitsui & Co., Sumitomo Corp. και Marubeni, γνωστούς ως «sogo shosha». Η Berkshire αύξησε τα μερίδιά της τον Νοέμβριο.

Οι μετοχές της Mitsubishi Corp. σημείωσαν άνοδο 2,7% στις απογευματινές συναλλαγές της Ιαπωνίας, η Mitsui & Co. κέρδισε 2,6%, η Itochu Corp ανέβηκε 2,5% και η Marubeni Corp. 3,7%. Η Sumitomo Corp. επίσης σημείωσε άνοδο 2,7%.

Ο Μπάφετ είπε στο Nikkei ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τις εταιρείες αργότερα μέσα στην εβδομάδα «για να κάνουμε πραγματικά μια συζήτηση γύρω από τις επιχειρήσεις τους και να τονίσουμε την υποστήριξή μας», σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Μπάφετ είπε ότι οι πρόσθετες επενδύσεις σε άλλες ιαπωνικές εταιρείες είναι «πάντα θέμα εξέτασης». Και πρόσθεσε: «Προς το παρόν, έχουμε μόνο τις πέντε εμπορικές εταιρείες. Υπάρχουν πάντα κάποιες που σκέφτομαι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v