Ο βροχερός Μάρτιος έριξε τον τζίρο στο βρετανικό λιανεμπόριο

Οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν αντίκτυπο στα ψώνια των καταναλωτών. Ωστόσο, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο βροχερός Μάρτιος έριξε τον τζίρο στο βρετανικό λιανεμπόριο

Περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο τζίρος στο βρετανικό λιανεμπόριο τον Μάρτιο. Κινήθηκε αρνητικά κατά 0,9% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την κακοκαιρία κατά τη διάρκεια του μήνα να έχει αντίκτυπο στους καταναλωτές.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα μειωνόταν κατά 0,5% μηνιαίως μετά την άνοδο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Οι πωλήσεις τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 παρουσίασαν την πρώτη τους άνοδο σε ένα ημερολογιακό τρίμηνο σε σχεδόν δύο χρόνια.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων τον Μάρτιο ήταν 3,1% χαμηλότερος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Οι Βρετανοί καταναλωτές έχουν πιεστεί από τον πληθωρισμό που έφτασε σε υψηλό 41 ετών, στο 11,1% τον Οκτώβριο και έκτοτε παραμένει διψήφιος, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρότερης από την αναμενόμενη μέτρησης του Μαρτίου ύψους 10,1% που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας και οι περισσότεροι ιδιώτες οικονομολόγοι λένε ότι αναμένουν πως ο πληθωρισμός θα μειωθεί γρήγορα τους επόμενους μήνες, καθώς η περσινή έκρηξη στις τιμές της ενέργειας θα φύγει από την ετήσια σύγκριση.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή έδειξε άλμα στα επίπεδα αισιοδοξίας μεταξύ των καταναλωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v