Louis Vuitton: Πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία αξίας άνω των $500 δισ.

Στήριξη από τις πωλήσεις στην Κίνα και την ενίσχυση του ευρώ. Η αυξανόμενη χρηματιστηριακή αξία της έχει διογκώσει την περιουσία του Bernard Arnault που δημιούργησε την εταιρεία, στα 212 δισ. δολάρια.

Louis Vuitton: Πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία αξίας άνω των $500 δισ.

Ξεπέρασε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια η κεφαλαιοποίηση της LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που έφτασε σε αυτό το ορόσημο, χάρη στις ραγδαίες πωλήσεις ειδών πολυτελείας στην Κίνα και την ενίσχυση του ευρώ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το επίτευγμα έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου η LVMH εντάχθηκε στις τάξεις των 10 μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου, με ώθηση από την αύξηση των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο.

Η αυξανόμενη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έχει διογκώσει την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Bernard Arnault, ο οποίος δημιούργησε την LVMH και την έκανε παγκόσμια δύναμη μέσω μιας σειράς εξαγορών. Η περιουσία του ανέρχεται σε σχεδόν 212 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Οι μετοχές της LVMH με έδρα το Παρίσι, όπως είναι επίσημα γνωστή η εταιρεία, ενισχύθηκαν 0,3%, φτάνοντας στα 903,70 ευρώ το πρωί της Δευτέρας, αποτιμώντας την εταιρεία στα 454 δισ. ευρώ (500 δισ. δολάρια).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v