Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» η Wall Street, νέοι τραπεζικοί πονοκέφαλοι

Απώλειες πάνω από 1% οι δείκτες. Βουλιάζει 30% η PacWest, βαριές απώλειες για Western Alliance. Πτώση ως 6% για τον περιφερειακό τραπεζικό δείκτη. Στο 3,43% βουτάει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πάνω το δολάριο, κάτω το αργό. Ξεπερνά τα $2.000 ο χρυσός.

Στο «κόκκινο» η Wall Street, νέοι τραπεζικοί πονοκέφαλοι

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed και οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν το sell-off.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,08% στις 33.685 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,91% χαμηλότερα στις 12.103 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,04% στις 4.124 μονάδες. 

H εξαγορά της First Republic από την JP Morgan έβαλε προς το παρόν ένα τέλος στις ανησυχίες για μια ευρύτερη κρίση στον τραπεζικό τομέα, αλλά οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την κατάσταση των τραπεζών.

Και οι 21 μετοχές του KBW Bank Index βρίσκονται στο «κόκκινο», με τον δείκτη να υποχωρεί ως και 6%. H μετοχή της PacWest βουτάει 31%. Απώλειες 25% για τη μετοχή της Western Alliance.

Οι επενδυτές έχουν παράλληλα στραμμένη την προσοχή στη Fed, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. «Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία αύξηση σε αυτόν τον κύκλο σύσφιξης», έγραψε ο Τζο Κάλις, επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής στη Ned Davis Research.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, μεγάλη πτώση σημωίσαν οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 σχεδόν ετών. Ειδικότερα, οι ανοικτές θέσεις εργασίας μειώθηκαν στα 9,6 εκατ. από 9,93 εκατ. τον Φεβρουάριο.  Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2021.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,44% στα 74,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,7% υψηλότερα στα 2.007 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,095 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 13 μονάδες βάσης στο 3,43%.

Τα προβληματικά δάνεια (distresses debt) έχουν ξεπεράσει τα  το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020. Έχουν σημειωθεί 74 μεγάλες χρεοκοπίες στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος από την 1η Μαΐου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v