Κέρδη πάνω από 6,5 δισ. προβλέπει για φέτος η UniCredit

Τα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 2,06 δισ., πάνω από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,3 δισ., ενισχυμένα από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ετήσια άνοδο 18% στα έσοδα.

Κέρδη πάνω από 6,5 δισ. προβλέπει για φέτος η UniCredit

Ανεβάζει τους στόχους της για τη φετινή χρονιά η UniCredit, αφού σημείωσε πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη το πρώτο τρίμηνο.

Τα δυνατά αποτελέσματα της ιταλικής τράπεζας είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη ισχύος για έναν κλάδο όπου μια σειρά από χρεοκοπίες φέτος κλόνισαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η UniCredit προβλέπει κέρδη πάνω από 6,5 δισ. ευρώ για το 2023, βελτιώνοντας την καθοδήγηση που είχε δώσει τον Φεβρουάριο για αποτέλεσμα παρόμοιο με το 2022 όταν είχε κέρδη 5,2 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη τους πρώτους τρεις μήνες ανήλθαν στα 2,06 δισ. ευρώ, πάνω από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,3 δισ., ενισχυμένα από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ετήσια άνοδο 18% στα έσοδα.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σημειώνοντας άνοδο 43,6% σε ετήσια βάση και φτάνοντας στα 3,3 δισ. ευρώ, ενώ οι καθαρές προμήθειες ενισχύθηκαν απροσδόκητα κατά 10,7% από το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, στα 2,0 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v